Företagsresa till Chamonix

Vår kund, en stor teleoperatör, ville att vi skulle anordna en adrenalinfylld resa, men med möjlighet till avkoppling för 40 utvalda säljare som skulle prisas för sina insatser och motiveras för kommande månader.


Vi valde skidorten Chamonix i östra Frankrike som resmål – en perfekt miljö med vackert landskap och möjlighet till grym skidåkning. Det finns inte många platser som kan jämföra sig med det Chamonix, Mont Blanc kan erbjuda när det kommer till helhetsupplevelse. Utöver skidåkning så är det en utmärkt ort för vandring, bergsklättring, paragliding och avkoppling. Allt detta i kombination med snötäckta berg blev det ett perfekt resmål.

När deltagarna var på plats och hade gjort sig hemmastadda på ett lyxhotell så fick de hyra skidutrustning tillsammans med specialdesignade skidjackor med företagets logga på. Första dagen ägnades åt skidåkningen, med en off- post guide på plats så kunde de mer erfarna åkarna lära sig en massa nytt medan de mindre erfarna kunde få hjälp av skidlärare som också fanns tillgängliga. Efter skidåkningen så avnjöts en stor middagsbuffé innan det var dags att gå på after ski och en helkväll med festande.

Andra dagen delades hela gruppen i två, där den ena gruppen fick uppleva heliskiing och blev skjutsade uppför berget i en helikopter. Den andra gruppen som inte ville testa på att hoppa ut från en helikopter fick se och njuta av Chamonix i egen helikopter och en spektakulär sightseeing tur. Därefter var det dags att ladda om batterierna, då samtliga deltagare fick ta del av spabehandlingar på hotellet för att vila upp sig inför kvällen. Än en kväll så blev det festande för gänget, som också kombinerades med intern utbildning och sammanfattning av kommande månader för företagets säljkår. Tredje och sista dagen fick de som ville åka i skidbacken en sista gång möjlighet till detta, eller slappna av på hotellets spa.